Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За четвърта поредна година "Българовско шествие" на 3 март (ОБНОВЕНА)

| обновено на 03.03.21 в 13:24

За четвърта поредна година в Бургас на 3 март се проведе традиционното "Българовско шествие". С коли и мотоциклети участниците потеглиха от Морската гара и преминаха през града, след което стигнаха до село Българово през кв. Ветрен. 

Десетки участници от цяла България се включиха в авто-мотошествието от Бургас до Българово. Организатор за четвърти пореден път е Пламен Карашев.

По думите му живеем в трудно време и трябва да запазим силата на българския дух:

"Нужна е непреодолимата воля на българина. Трябва да преодолеем тази трудна ситуация за всички, като спазваме противоепидемичните мерки. Трябва да имаме много сила в сърцата, без страх в главите. Трябва да продължим напред!. Силата, волята и духа - това са качествата на българина. Всички други народи са взаимствали от нас тази сила, когато им е било трудно. Те са имали живия пример, нареден България!

Сега трябва да продължим напред, длъжни сме да го направим. Мъжество и силен дух се показват в трудни времена. Именно сега времето е трудно. Трябва да спазваме всички мерки, но не трябва да се предаваме.

Отбелязваме националния празник с четвърто поредно авто-мото шествие. Почитаме паметта на всички посечени християни в българовския храм "Свети Атанасий" през 1878 година. Днес, повече от всякога отключваме в нас силата и непоклатимият български дух да продължим напред. И нещо много важно. Искам тази година да защитим честта и достойнството на българското знаме. На няколкостотин километра от нас то е палено, нещо много неприятно, с болка го коментирам.

През нощта сме работили за да организираме събитието според ограничителните мерки. Заградили и обезопасили района. Те за всъщност три. За автомобилисти, за мотоциклетисти и за свободна зона за хората. Всичко това сме направили за да спазват дистанция.

Лично мен това събитие ме мотивира. Този празник трябва да съществува, дори в такива трудни времена"

Организатори на събитието са сем. Карашеви в партньорство с New Race MCC, с подкрепата на община Бургас, кметство Българово, ОД на МВР Бургас и Пристанище Бургас ЕАД.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!