Eмисия новини
от 17.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Работници от мебелна фирма в Ловешко протестираха заради спрян ток

Снимка: Пламен Христов, БНР

Работници на фирма за производство на мебели в троянското село Добродан излязоха на протест пред сградата на общината в Троян заради това, че от десет дни токът на предприятието е спрян по искане на общинската администрация до електроразпределителното дружество, а заради спряното производство служителите на фирмата са останали без работа.

Електрозахранването на предприятието е спряно заради извършване на дейности в помещение, което не е въведено в експлоатация и след жалба от конкурентен бизнес до ДНСК.

Кметът на Троян Донка Михайлова прие в кабинета си собственика на фирмата Красимир Христов за търсене на решение на проблема.

„Уточнихме, че проблемното помещение няма да бъде използвано до въвеждане на обекта в експлоатация. Поехме ангажимент по възможно най-бързия начин да придвижим документите и да дадем решение на проблема. Токът ще бъде пуснат тогава, когато бъде освободено от материали спорното помещение“.

Собственикът на фирмата Красимир Христов каза, че това ще е частично решение на проблема.

„Не виждам дълготрайно решение на проблема за пътя, който най-много ни бърка“.

Протестиращите служители на фирмата пък се надяват скоро да се върнат на работа в цеха.

„Всичко да си бъде както трябва и пътя да може да стане. Камиони не могат да влизат, големи тирове. Освен, че фирмата понася големи удари, ние като работници не ни е добре, тъй като хората се борят да изкарат пари, да си посрещнат ежедневните нужди, имат кредити и изпитват огромни затруднения в този момент“.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.