Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рилски спортист победи Левски в битката за върха

Снимка: НБЛ

Рилски спортист запази еднолично първото място в Националната баскетболна лига за мъже, след като победи Левски Лукойл с 93:79 (32:18, 12:22, 27:24, 19:15) в директния мач. Отборът от Самоков е лидер с 32 точки, следван от столичаните с 30, Балкан Ботевград с 29 и други.

Рилски спортист надигра Левски Лукойл по всички показатели. Гостите от София пък бяха трагични в стрелбата днес, завършвайки с едва 41 процента вкарани топки и само 36 процента от зоната за три точки. При домакините ситуацията бе точно обратната с 53 процента в стрелбата, включително 50 от далечно разстояние.

Алекс Симеонов бе сред големите герои за Рилски спортист с 3/4 от тройката и сбор от 21 точки. Брендън Бруан добави 18 точки, докато Николас Карвачо улови десет борби. За гостите пък най-резултатен бе Христо Захариев с 22 точки, докато Данило Тасич спечели десет борби и вкара осем точки.

Рилски спортист спечели мача още в първата четвъртина, когато дръпна с 9 точки след поредица от тройки на Златин Георгиев и Браун. Преднината на домакините бе 20 точки след осмата минута и 14 при сирената, която прозвуча с тройка на Тайрън Брейзълтън за Левски Лукойл.

Столичаните се отърсиха от шока и изравниха на 47:47 през третата част, но Симеонов и Браун нанизаха отново поредни тройки за Рилски спортист в серия от 10:0 и домакините се откъснаха окончателно от съперника.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна