Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Израел започва ваксинация на преболедували Covid-19

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Израел започва ваксинация на преболедували Covid-19, съобщи министерството на здравеопазването. Те трябва да са се възстановили преди най-малко 3 месеца.

Повече от половината от 9-милионното население на страната са получили вече първа доза от ваксината на Pfzier и BioNTech, а около 3 и половина милиона са ваксинирани с две дози.

В същото време премиерът Бенямин Нетаняху заяви, че Израел иска да купи още 36 милиона дози ваксини и така да утрои количеството, с което разполага. Целта е застраховане за евентуална необходимост от допълнителна имунизация по-късно през годината.

"Трябва да се подготвим за най-лошия сценарий. А най-лошият сценарий е да трябва да се ваксинираме на всеки шест месеца", обясни Нетаняху.

Израелското правителството стартира пилотна програма, която позволява на пристигащите от чужбина израелски граждани да прекарат задължителната карантина вкъщи. Те могат да носят електронна гривна, с помощта на която властите ще проследяват местонахождението им. Досега пристигащите пътници бяха принудени да останат 2 седмици в хотели на разноски на правителството



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени