Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На 3 март

Ролева игра на Царевец предизвиква гости и жители на Велико Търново

| обновено на 02.03.21 в 11:16
Снимка: tsarevetsvesti.com

Ролева игра ще се проведе на историческата крепост Царевец навръх Националния празник на България. Поканата за участие е на организаторите от Escape room Logiscape съвместно с Регионален исторически музей – Велико Търново.

Ролевата игра се провежда за трета година във Велико Търново, но всеки път е различна и предлага нови предизвикателства, обясни пред Радио София Ангалот Енминас, организатор и създател на играта.

Действието се развива през XIII век, a за по-добра атмосфера и придаване на автентичност се грижат аниматори, сред които и професионални възстановчици. Играта включва в себе си различни елементи – участниците трябва да покажат отборен дух, да изпитат своите физически способности, да се справят с различни логически загадки, да проявят съобразителност.

„Идеята е хората не просто да се разходят на Царевец, а да преживеят историята, и то като вземат дейно участие. Това не е театър, а истинска игра с предизвикателства. Съчетание между Escape room и интерактивен театър“, изтъкна Ангалот Енминас. „Няма да има победители и победени. Целта е хората да се докоснат до епохата на Второто българско царство.“

Организаторите обещават изненади и специални гости.

Играта започва в 12:00 ч., втората е от 15:00 ч.

Чуйте разговора на Гергана Пейкова с Ангалот Енминас.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна