Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шуменската болница се препълни с пациенти със симптоми на Covid-10

Снимка: Радио Шумен

Шуменската болница отново се препълни с пациенти със симптоми на коронавирусна инфекция. Хората, за които няма легла, се насочват към болницата в Търговище, където засега епидемичната обстановка е по-спокойна.

В шуменската болница са приети 179 пациенти със симптоми на Covid-19, като 150 са с потвърден положителен тест за заболяването, а 29 очакват резултат.

В интензивното отделение на лечебното заведение са настанени 7 души с усложнения заради коронавирусна инфекция, като 5-тима са интубирани. Това съобщи за Радио Шумен д-р Йорданка Маринова от многопрофилната болница в Шумен.

Днес са починали две жени с положителен тест за Covid-19 – на 57 и на 72 години, а вчера – мъж на 88 години. В понеделник в болницата са приети 22-ма пациенти с коронавирус, изписани са 16 излекувани.

„Тенденцията за увеличение на болните е от миналата седмица“, коментира директорът на лечебното заведение д-р Димитър Костов. Пациентите, за които няма легла се насочват към болницата в Търговище, където засега епидемичната обстановка е по-спокойна.

„Вероятно това е третата вълна на Covid-19, за която предупреждават от Националния оперативен щаб“, каза още д-р Костов и отново апелира към шуменци да спазват мерките за дистанция и дезинфекция. Медиците продължават да са недостатъчно и вече са на предела на силите си.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени