Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общинските болници в София разкриват допълнителни Covid легла

Служителите на общината продължават проверките за спазване на противоепидемичните мерки

| обновено на 02.03.21 в 17:34
Снимката е илюстративна
Снимка: БГНЕС

Със заповед на здравния министър се увеличава броят на леглата за лечение на Covid пациенти  в болниците на територията на София.

Общинските болници в София разкриват допълнителни 110 легла за лечение на пациенти с Covid-19, съобщават от Столичната община. 

От здравното министерство уточниха, че мярката е превантивна и засега проблем с капацитета на лечебните заведения в София да приемат болни с Covid-19 няма.

Столичните общински болници разкриват 110 допълни легла за лечение на Covid пациенти. От тях  50 са в Първа градска, 15 - в Четвърта, в Пета МБАЛ новоразкритите легла са 35, а във  Втора градска болница се разкриват още 10.

Така в четирите общински болници с Covid отделения броят на леглата за лечение на пациенти с коронавирус става почти 300.

Продължават и проверките за спазването на противоепидемичните мерки в столицата, след като заведенията отвориха отново. През вчерашния ден екипите на Столичния инспекторат са проверили близо 1000 обекта и са съставили 2 акта, а служителите на СДВР и РЗИ  са съставили 27 акта за нарушения и 110 предупредителни протокола. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!