Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Близо 400 членове на избирателните комисии в Кюстендилско ще се ваксинират до 5 март

Снимка: БГНЕС

Към 400 от членовете на секзионни комисии в 9-т общини на Кюстендилска област са в списъците за ваксиниране срещу КОВИД-19 и това ще стане като първа игла до 5 март, каза за Националното радио председетелят на РИК Венцеслав Механдижйски. 

Само от Кюстендил са се записали 223 членове на СИК. Самото васиниране става по графика на РЗИ, каза председетелят на РИК  Венцеслав Механджийски:

„Крайният срок за ваксиниране е 5-и март с крайната идея с втората игла да могат до 4-ти април да направят необходимия брой антитела“.

Джипитата в Кюстендил на практика не имунизират тази седмица - няма  ваксини, каза за Националното радио д-р Румен Алексов, член на областния кризисен щаб и доскорошен председателя на Съюза на общопрактикуващите лекари за региона.

„От РЗИ ни казаха: „Имаме 40 флакона за общопрактикуващи лекари. А ние сме 80 в област Кюстендил! Това е цялата ситуация. Миналата седмица тези, които бяха взели по 1-2 сега не им дават,  а дават на другите, които не са взели. Ама с това нищо не става“.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна