Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЦСКА София и Арда продължават за купата на България

Футболистите на ЦСКА София победиха с лекота състава на Черно море в осминафинал от турнира за купата на България по футбол
Снимка: sportal.bg

Отборите на ЦСКА София и Арда се класираха за четвъртфиналите от турнира за купата на България по футбол. Столичани надиграха тима на Черно море с 3:1, а Арда победи с 1:0 Етър.

Футболистите на Бруно Акрапович доминираха през първото полувреме на мача. В 10-ата минута Бисмарк Чарлс отбеляза, след като се възползва от група грешка на вратаря на Черно море Иван Дюлгеров.
В 33-ата минута Кайседо засече с глава центриране от корнер, но ударът ме срещна тялото на Жером Синклер, който попречи на своя съотборник да се разпише.
Шест минути преди края на първата част Даниел Димов фаулира в наказателното поле Бисмарк и съдията Волен Чинков отсъди дузпа. Георги Йомов застана зад топката и с голяма доза късмет покачи на 2:0.
След подновяването на играта слабото представяне на Черно море продължи. В 48-ата минута Брадли Мазику направи хубав пробив и намери Йомов на границата на наказателното поле, а той с плътен удар направи резултата класически.
Гостите от Варна върнаха един гол в 62-ата минута. Родриго центрира от фаул в наказателното поле, където Даниел Димов надскочи противниковата защита и прати топката в мрежата.
До края на срещата Черно море опита да промени събитията на терена, но до нов гол не се стигна.

Във Велико Търново Арда спечели с 1:0 срещу Етър. Единственото попадение бе дело на Иван Тилев в 33-ата минута.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна