Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Автошествие на 3 март в Бургас

Снимка: БГНЕС

Един от символите на Бургас - мостът в Приморския парк -  ще бъде осветен в цветовете на националния трибагреник тази вечер. Програмата по честване на националния празник ще започне със заупокойна молитва в памет на загиналоте, която ще бъде отслужена в катедралния храм "Св. Кирил и Методий". 

Заради влошаващата се епидемиологична обстановка в Бургас, част от събитията посветени на националния празник, бяха отменени. Сред проявите, които ще се състоят, са традиционното поднасяне на венци и цветя на паметниците, свързани с Освобождението. 

20 лодки ще развеят националния трибагреник в акваторията на пристанището в атрактивна демонстрация. 

В 10.00 часа ще тръгне голямо автошествие към град Българово. За четвърта поредна година се провежда то припомня организаторът Пламен Карашев:

"Тръгваме от Морска гара. Кметът на град Бургас, господин Николов ,ще даде старта на авто - и мотошествието. Насочваме се извън града по път I-6 през квартал "Ветрен", последната ни точка е град Българово, където ще влезем с едно доста внушителна и доста интересна хореография. Взел съм решение да няма никаква фолклорна програма с цел да не се образува хоро и хората да не бъдат в крайна близост."

Прожекция на филма "Под игото" в Дома на нефтохимика и две изложби са също част от програмата. 

Точно в 18.30 часа прожектори ще осветят моста в Приморския парк в цветовете на националния ни флаг.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна