Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

58-а щафетна обиколка на Радио Варна на 3 март/СНИМКИ/

| обновено на 03.03.21 в 14:23

В 12 часа бе даден стартът на 58-ата щафетна обиколка на Радио Варна, посветена на Националния празник на Република България – 3 март. Надпреварата откри директорът Наталия Чешмеджиева в присъствието на кмета на Варна Иван Портних и областния управител Стоян Пасев. Гости бяха още директорът на дирекция „Спорт“ Кристиан Димитров, директорката на спортно училище „Г.Бенковски“ Евелина Янчева, Бончо Бонев-председател на СКЛА“ Черно море Атлетик и директора на спортния диспансер д-р Кьосев.

Честит Национален празник за мен е чест и удоволствие в този прекрасен слънчев ден да поздравя всички участници в 58-ата обиколка на Радио Варна. Това е една прекрасна традиция и се радвам, че въпреки всички трудности с пандемията отново сме тук заедно, каза в приветствието си кметът на Варна Иван Портних.

Варна обича спорта, но не само на думи. През тази година с подкрепата на Общинския съвет ще бъдат увеличени средствата и за спортните клубове, и за спортния календар. През тази година Варна ще бъде домакин на четири европейски първенства, каза още Портних. 

Това показва потенциала на нашия град. Ще продължим и с изграждането и инвестициите в нови спортни бази, както за масов спорт, така и за професионален спорт, допълни кметът. 

Честит Национален празник. Това е най-българският празник. Поздравявам всички участници в 58-ата обиколка, организаторите и Радио Варна, каза областният управител Стоян Пасев.

Директорът на Радио Варна Наталия Чешмеджиева също отправи поздрави към участници и официално откри обиколката. "Честит празник, България!Честит празник, българи! Благодаря ви, че сте тук. За мен е чест за 58-и път да спазим традицията, каза тя, като подчерта, че с всяка следваща година интересът към спортното събитие става все по-голям, а участниците се увеличават.  Най-голямата аматьорска проява във Варна запазва своето величие и съдържанието си, каза още директорът на Радио Варна.


 И тази година състезанието се провежда в три дисциплини: лекоатлетически крос, колоездене и плуване. 


Традиционно старт на щафетната обиколка на Радио Варна даде неговия екип със своя отбор.


Щафетата по плуване стартира в 11 часа на басейн „Приморски“. Включиха се смесени отбори - мъже, жени и деца. Всеки от петимата състезатели трябваше да преплува 50 метра в свободен стил. 

В спортния празник на Радио Варна участваха по традиция 150 състезатели по лека атлетика, 40 състезатели по плуване и 30 колоездачи. Най-малкият участник беше Александър Атанасов/роден 12.04.2010 г/. той получи специална торта от Радио Варна, а най-възрастният – Пламен Дойчев /64 г/.
Тимът на „Супер спорт“ стана първи при момичета от спортно училище, а шампиони при момчетата са отбор „Евър“. Във възрастова група 5-8 клас първо място за Математическа гимназия при момичетата и Професионална гимназия по електротехника при момчетата. В по-горната възрастова група 9-12 клас златото при юношите и девойките е за отборите на Математическа гимназия. Студентите от медицински университет станаха първи при мъжете, а Колеж по туризъм грабна златните отличия при студентките. При ветераните тимът на „Атлетик 2020“ стана шампион, а при работническите колективи на първо място е отбор „Тангра“. При работническите колективи титла за тима на I RUN при жените и „Ч.море“ при мъжете.



Отборът на Военноморски спортен клуб-Варна поведе щафетата на спортните събития на Радио Варна по случай Националния празник Трети март. Смесеният състав се включи в плувната щафета на комплекс "Приморски". С нея започнаха събитията за 58-ата Обиколка на Радио Варна.
Близо 40 подрастващи състезатели се пуснаха във водата, подкрепени от своите треньори. Всеки от тях трябваше да изплува по 50 метра в щафета без състезателен характер. В спортния празник участваха най-малките плувци на "Албатрос" с треньори Жанет Щерева и Добринка Иванова, както и представители на новосъздадения варненски клуб "Посейдон".
Най-малкият участник тази година бе роденият през 2013-а г Здравко Николов. Тимът на Военноморските сили използва спортния празник като част от подготовката си за предстоящия Националния военен шампионат. Медали и грамоти на всички участници връчи главният продуцент на Радио Варна Веселина Божинова.

Роденият през 2013-а година Здравко Николов бе най-малкият участник в плувната надпревара на комплекс "Приморски", част от спортните събития на Радио Варна по случай Националния празник.

Люцкана Канова представи плуването като семеен спорт в празничното състезание на Радио Варна. Тя участва заедно със своето дете в нашия спортен празник на покрития басейн в комплекс "Приморски" и обясни защо я привлича този спорт.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна