Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На „Евровизия 2021“ в нидерландската „Ахой Арена“ може да има и публика

Виктория представя песента ни на 10 март със специален концерт, в Ротердам излиза на 20 май

Снимка: Eurovision Bulgaria

Организаторите на тазгодишното издание на песенния конкурс "Евровизия" в Нидерландия се надяват шоуто да бъде представено пред публика на живо, съобщи ДПА.

"Ще направим всичко възможно да се получи най-доброто", каза изпълнителният продуцент на шоуто за 2021 г. Ситсе Бакер.

Организаторите вече взеха решение, че конкурсът няма да се проведе по обичайния начин заради пандемията от новия коронавирус. Но се надяват да могат да посрещнат ограничен брой зрители при стриктно спазване на хигиенните мерки и социална дистанция от метър и половина.

Според протокола за действие в условия на пандемия, разработен от организаторите на песенния конкурс и местните здравни власти, националните делегации ще бъдат много по-малобройни в сравнение с предишни години, ще бъдат акредитирани и по-малко журналисти. 

Изпълнителите и членовете на националните делегации трябва да се прекарали под карантина пет дни, преди да пристигнат в Нидерландия и да са дали отрицателен тест за Covid-19 до 72 часа преди полета си към страната.

В Нидерландия те трябва да прекарват времето си основно в хотела, в който са настанени, като го напускат единствено, за да се придвижат за репетиции, участия и събития, свързани с конкурса, който ще се проведе на 18-21 май в „Ахой Арена“.

Всяка страна, участваща в конкурса, трябва да изпрати предварително видеозапис с изпълнението, който ще бъде излъчен, в случай, че изпълнителят внезапно се разболее и не може да пее на живо.

Българската песен на „Евровизия 2021“ ще бъде представена на 10 март с концерт на Виктория, съобщиха от екипа на певицата, която ще ни представя в Ротердам.

Специалният концерт ще бъде излъчен от 22:00 часа по БНТ 1, както и дигитално на Eurovision.iCard.com и в официалния канал на Виктория в YouТube.

В края на събитието зрителите ще могат да видят за първи път новата версия на песента на България за „Евровизия 2021“.

България ще вземе участие във втория полуфинал на 20 май.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени