Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Медведев и Зверев отпаднаха на старта на турнира в Ротердам

Даниил Медведев
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Поставените под номер 1 и номер 3 Даниил Медведев и Александър Зверев отпаднаха още в първия кръг на турнира по тенис в зала от сериите АТП 500 в Ротердам с награден фонд 980 хиляди долара. Медведев, за когото това бе първи мач след загубения от Новак Джокович финал на Откритото първенство на Австралия през миналия месец, отстъпи пред друг сърбин - Душан Лайович, с 6:7(4), 4:6 за час и 36 минути игра. Медведев наниза 12 аса в мача срещу нито един за Лайович, но направи страшно много грешки, в това число и 8 двойни при изпълнението на сервис. В първия сет Медведев първи направи пробив за 3:2, но още в следващия гейм Лайович го върна. В тайберка сърбинът поведе с 5:1 точки и след смяната на полетата не позволи на съперника си да се доближи. Във втория сет Лайович реализира единствения пробив в деветия гейм, а в десетия затвори мача на нула точки на свой сервис. В следващия кръг Лайович ще играе с хърватина Борна Чорич.

Подобно безславно отпадане сполетя и германеца Александър Зверев. Поставеният под номер 3 в схемата Зверев загуби с 5:7, 3:6 от Александър Бублик от Казахстан за едва 79 минути игра. Бублик, 43-ти в ранглистата на АТП, даде само пет точки на съперника си при вкаран първи сервис, което много му помогна да направи обрат и в двата сета. Зверев започна мача с брейк в първия гейм, а такъв имаше и в началото на втория за 2:1, но и в двата случая Бублик правеше обрат в края, печелейки 5 от 6 и 5 последователни гейма съответно. Следващият съперник на Бублик в турнира ще бъде американецът Томи Пол.

Успешен обаче се оказа денят за поставения под номер 6 в схемата Давид Гофен. Белгиецът, който преди дни вдигна титлата в Монпелие, победи с 6:4, 6:0 германеца Ян-Ленард Щруф и във втория кръг ще срещне френския ветеран Жереми Шарди.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна