Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ниагарският водопад бе осветен в цветовете на българския трибагреник

Ниагарският водопад в цветовете на българския трибагреник
Снимка: Фейсбук на МВнР

Точно в 5 часа тази сутрин Ниагарският водопад беше оцветен в бяло, зелено и червено по повод Националния празник на България. Стотици наблюдаваха тази невероятна гледка на място, а в интернет те бяха хиляди от цял свят.

„Повечето хора, които са се събрали тук сред нас, са със сълзи на очи. Виждаме и българското знаме, което се развява пред ниагарския водопад, оцветен в българския трикольор. Честит празник“, казаха от организаторите

Ето част от отзивите в социалната мрежа Фейсбук:

„Това е прекрасна инициатива“, „Горд съм, че съм българин“, „Браво на организаторите“, „Много е вълнуващо!!!“, „Благодарности за незабравимата емоция“, „Българи отвсякъде по света сме пред компютрите и сме единни!“

Организатор на събитието бе генералното консулство на България в Торонто, с подкрепата на посолството на Република България в Канада.

По повод националния празник емблематичната сграда на кметството във Ванкувър ще бъде озарена от преливащи нюанси на бяло, зелено и червено.

Събитие може да бъде проследено пряко във Фейсбук страницата на МВнР, каза за БНР Велислава Панова - генерален консул на България в Торонто.

„Ванкувър е на западния бряг на Канада, голям град с много горда и китна българска общност. Благодарение на тях и на нашите усилия, разбира се, ще грейне сградата на общината в центъра на Ванкувър, отново в преливащи цветове – бяло, зелено, червено, като ще се редуват бяло, зелено, червено“, каза тя пред БНР.

Инициативата ознаменува и важен юбилей - 55 години дипломатически отношения между България и Канада.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!