Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Валентин Антов с жълт картон в дебюта си за Болоня

Раджа Наинголан от Каляри стреля към вратата на Болоня.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Националът Валентин Антов направи официалния си дебют в Серия "А" с екипа на Болоня. Това се случи в гостуването на неговия тим на Каляри от 25-ия кръг, загубено с 0:1.


Българският защитник започна като титуляр и игра добре до 75-ата минута, когето беше заменен от Гари Медел. В 26-ата минута Антов получи жълт картон.

Гола за Каляри отбеляза Даниеле Ругани в 20-ата минута.

Болоня е 12-и в класирането с 28 точки, а Каляри се измъкна от зоната на изпадащите и заема 17-о място с 21 точки.

С гол от дузпа дълбоко в добавеното време Милан измъкна точка у дома срещу Удинезе за равенството 1:1. Без контузения си лидер Златан Ибрахимович, "росонерите" изпитваха сериозни трудности в атака и бяха близо до изненадващо поражение насред "Сан Сиро".

Родриго Бекао изведе Удинезе в резултата в 68-а минута. В 7-а минута на добавеното време реферът отсъди дузпа за Милан и Франк Кеси изравни от бялата точка.

Равенството нанесе удар по шампионските амбиции на Милан. Тимът на Стефано Пиоли остава втори на три точки след лидера Интер, който има и мач по-малко.

В дербито на Генуа Дженоа и Сампдория не излъчиха победител и завършиха 1:1. Давиде Дзапакоста откри резултата за Дженоа в 52-а минута, а Лоренцо Тонели донесе точката за Сампдория с изравнителен гол в 77-а минута.

Двата отбора запазиха позиции в средата на таблицата. Самп е 10-и с 31 точки, а Дженоа 13-и с 27 точки.

Новият треньор на опашкаря Кротоне - Серсе Козми, дебютира с разгромна загуба от участника в Шампионска лига Аталанта с 1:5. Козми смени Джовани Стропа през седмицата, но тази рокада не помогна и Кротоне продължава пътя си към втория ешалон.

Аталанта заема четвъртата позиция с 49 точки, две повече от петия Рома, който спечели важна победа с 2:1 като гост над Фиорентина.

Двубоят на "Артемио Франки" във Флоренция вървеше към равенство, но две минути преди края Амаду Диавара отбеляза победния гол за Рома.

Диавара бележи победния гол за Рома във Флоренция.

Преди това се отличи Леонардо Спинацола, който откри резултата в полза на Рома малко след почивката, а в 60-а минута се разписа и в собствената мрежа при опит да изчисти топката и възстанови равенството.

В 88-ата минута Рик Карсдорф изведе Амаду Диавара и той донесе успеха на "вълците".


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна