Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Self Lab - писмо до себе си

Снимка: https://selflabs.wordpress.com/

Проектът за написване на писмо до бъдещото „аз“ - Self Lab, е на прага на своя втори етап. Той ще започне на 6 март и ще приключи на следващия ден.

Първата акция е била в края на декември на Централна гара, когато са се включили 12 възрастни и едно дете. Втората ще се случи в „One Book Bookstore“ на улица „Върбица“ 8 в столицата.

Всеки, който реши да отиде, ще може да остане насаме със себе си, да избере дата от следващите 20 години, да напише писмо до бъдещото си „аз“, да го запечати и адресира до себе си, обясни в предаването „Преди всички“ на БНР инициаторът Александра Станишева.

„Аз не чета нищо, правя снимка на човека и, ако всички условности го позволяват, на датата, която е избрал, изпращам писмото. Тоест, ако аз съм налична, ако човекът е наличен, ако адресът е същият.“

Станишева ще съхранява грижливо писмата, които са насрочени за по-далечни дати. Направените от нея снимки на участниците в проекта плюс кратки аудиофайлове със поделеното от тях се качват в сайта на проекта.

Относно впечатленията си от случилото се на Централната гара Александра Станишева разказа, че е срещнала най-разнообразни реакции. 

Интересното е, че тя снима аналогово – заложила е 20 филма с по 36 кадъра, общо 720. „Когато достигна до тази бройка, спирам“, уточни Александра Станишева, запитана какъв е хоризонтът на проекта Self Lab.

Повече по темата чуйте в звуковия файл. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна