Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спират добавките на плувците, чакат общата проверка за допинг

Снимка: архив БНР

До днес имаше две разследвания по случая с тримата допингирани плувци. Едното на федерацията по плувни спортове и друго -  на Антидопинговия център. Днес Управителният съвет на федерацията подсказа, че прехвърля изцяло топката на антидопинговата институция. 

Президентът на плуването Георги Аврамчев заяви, че оттук нататък очаква резултатите от нейната проверка и ще й съдейства. Съдействието се изразява, както вече се знае, в проверката за забранени препарати на всички състезатели, участвали в последните два лагера на националните отбори след Нова година. Това ще стане тепърва, тоест седмица след оповестяването на положителните Здравко Баблаков, Светлозар Николов и Благой Панайотов. И след като техните съотборници в националния тим бяха ваксинирани срещу Covid-19 с първите дози, за което антидопинговите служители са били уведомени.

Аврамчев допълни, че подготовката на отбора продължава, но временно се спират добавките, които се дават.

Междувременно Управителният съвет на федерацията подкрепи селекционера Кристиян Минковски, срещу когото имаше обвинения и изразени съмнения от страна на състезатели и негови колеги, както и доктора на националите Любомир Петров.

Подробности от декларацията на УС - в звуковия файл..


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна