Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Воля"-НФСБ" обещава повишаване на всички пенсии с 200 лева

Снимка: Мария Филева

Лидерите на НФСБ Валери Симеонов и на партия "Воля" Веселин Марешки представиха водачите на листите на коалицията и управленската програма, с която ще се явят на парламентарните избори на 4 април.

Приоритети за тях са повишаване на доходите, увеличаване с 200 лв. на всички пенсии, безплатни лекарства за пенсионери и ученици, безплатни учебници, намаляване цените на горивата и борба с престъпността и картелите.

"Нашето чисто политическо минало е в основата на формирането на коалицията. Нашите две политически партии са поставени и са изградени върху основата на икономическия патриотизъм", каза лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

"Ние не правим сватба, а ние сме сформирали патриотична коалиция. Няма нищо пиарско в цялата тази история. Най-великите спортисти избраха патриотичната коалиция "Воля"-НФСБ", допълни председателят на "Воля"Веселин Марешки.

"Атаките срещу нас нямаше да бъдат такива, ако ние към момента точно не се борехме с ДПС за третото място", коментира още той.

"Само след съгласуване на програмата за управление. Докато не се изработи обща програма, не мога да отговоря на въпроса дали ще подкрепим Борисов-4 или няма да подкрепим, защото тук не е въпрос на харесване, на лични отношения, а е въпрос на задачи, които сме поели в предизборната кампания, но това се отнася за всяка друга партия", отговори Валери Симеонов на въпрос дали коалицията би подкрепила правителство на ГЕРБ.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени