Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Азаренка на полуфинал в Доха

Виктория Азаренка
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Двукратната шампионка Виктория Азаренка от Беларус се класира за полуфиналите на турнира по тенис на твърда настилка в Доха (Катар) с награден фонд от 565530 долара. Поставената под номер 8 в схемата Азаренка надделя над водачката в схемата Елина Свитолина (Украйна) с 6:2, 6:4 за 87 минути и ще играе на своя 60-и полуфинал в кариерата на турнир от УТА. Освен това Азаренка записа четвърти успех в четири мача срещу Свитолина.

Първият сет започна с размяна на пробиви, след което Азаренка спечели четири поредни гейма и след 6:2 поведе в резултата. Във втория сет се игра равностойно до 2:2, след което тенисистката от Беларус взе три гейма за 5:2. В осмия гейм Азаренка загуби подаването си, а в деветия пропиля два мачбола. Все пак в десетия гейм при свой сервис тя успя да затвори мача.

Азаренка, която е шампионка в Доха от 2012 и 2013 година, поиска два пъти медицинско прекъсване в първия сет заради болки в гърба. В спор за място на финала тя ще играе срещу бившата номер 1 в света Гарбине Мугуруса (Испания), която елиминира Мария Сакари (Гърция) с 6:3, 6:1 за 68 минути.

Шампионката от 2018 година, четвърта поставена и финалистка от миналия сезон Петра Квитова (Чехия) победи Анет Контавейт от Естония с 6:3, 3:6, 6:2 за 1:46 часа и се класира за третия си полуфинал в Доха. В следващия си мач Квитова ще играе срещу американската квалификантка Джесика Пегула, която елиминира само за 57 минути втората поставена и шампионка от 2017 година Каролина Плишкова (Чехия) с 6:3, 6:1.

За Пегула това е четвърти полуфинал на турнир на УТА в кариерата и първи от категория 500.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна