Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Увеличава се броят на Covid пациентите в болницата в Шумен

Снимка: Радио Шумен

Броят на пациентите с Covid-19 в Шуменската болница продължа да се увеличава. 

Според представители на Районната колегия на Българския лекарски съюз се повтаря ситуацията от преди три месеца.

Областният кризисен щаб да вземе решение за овладяване на ситуацията с растящия брой пациенти с Covid-19 в Шуменска област, призова зам.-председателят на районната колегия на БЛС д-р Десислава Найденова.

„На първо място, според мен, трябва да се изясни, каква е причината да има толкова много ковидно заболели в област Шумен. После трябва да се вземат мерки това да бъде преустановено. Трябва да се осигури и с адекватен персонал болницата“, каза тя.

„Ние, при предишно посещение на министъра на здравеопазването в Шумен поставихме въпроса, че желаещи лекари от доболнична помощ няма, които да дойдат да ни окажат съдействие. Това трябва да стане с някакви по-строги мерки командироване, задължителни - пожелателно не се случват нещата“, добави д-р Найденова.

Очаква се заповед за спиране на плановият прием и плановите операции от понеделник, тъй като Шуменска област е в червената Covid зона.

187 са пациентите със симптоми на коронавирус, настанени в шуменската болница в момента. Заради големия натиск върху болницата 8 човека са пренасочени към болниците в Търговище и Исперих.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени