Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Убийство без убийство“ в Театър 199

4
Снимка: Театър 199

Романтичната комедия „Убийство без убийство“ е най-новото заглавие в афиша на театър „199 Валентин Стойчев“. Автор на пиесата е драматургът на Театър 199 Андрей Филипов, а постановката е на режисьора Емил Бонев.

В представлението участват София Бобчева и младите актьори Христо Терзиев и Сияна Начева. Сияна е студентка от класа на проф. Пламен Марков в Театралната академия и ролята ѝ в този спектакъл е нейният дебют на професионална сцена. Сценографията е дело на Венцислав Апостолов, автор на костюмите е Елена Иванова.

„Пиесата е опит да опиша настоящите дребнавости в живота ни, в света ни. Интересното е, че в момента, в който започнахме да я работим, режисьорът Емо Бонев и всеки един от актьорите започна да търси нещо добро в иначе написаните без особено съчувствие герои, от моя страна. Аз съм много щастлив, че именно с тези хора се случи постановката на „Убийство без убийство“, защото този комедиен, криминален, но и романтичен сюжет беше обогатен страшно много от екипа, който създаде представлението.

Струва ми се, че живеем някак си „на дребно“, и това е тъжно. Тъжно ми е, когато на излизане от театралния салон зрителят коментира, примерно, стила на постановката, и това е нормално. Но ми се иска в действителност след това, след като се изговорят тези думи, хората да мислят за себе си, за собствения си живот, а в случая – всъщност за сърцата си“, сподели в „Артефир“ драматургът Андрей Филипов.



„Убийство без убийство“ можете да гледате на 22 март от 19.30 часа в театър „199 Валентин Стойчев“.

Снимките са предоставени от театър „199 Валентин Стойчев“
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна