Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дубльорът Петър Байков открива таланта си, впечатлен от анимационните филми

Петър Байков
Снимка: личен архив

Петър Байков е многотембров дубльор, което означава, че в един анимационен филм може да озвучи всички герои в продукцията. Познаваме гласа му от продукции като „Господарката на злото“ 2, „Изгубени в пустошта“ и „Сам вкъщи“. В момента завършва висшето си образование по актьорско майсторство, а в канала си в интернет демонстрира уменията си пред публиката.

Многотембровият дубльор Петър Байков открива таланта си, впечатлен от анимационните филми, които гледа като дете.

Много ми харесваше не само историята - как са нарисувани, как се движат, как говорят, как пеят. Абсолютно всичко, което те правеха, за мен беше един добър пример. За това наистина мога да кажа, че аз съм научен, не искам да казвам думата възпитан, но съм отгледан по ето този начин, с такива идеали. Да бъдеш добър, не защото трябва да бъдеш добър, а защото така се чувстваш по-добре и така правиш другите хора да се чувстват добре. Така че още от тази възраст това провокира в мен желанието не само да бъда като тях, но и да ги играя, да влизам в тези образи, да разбера кой как е постъпил, защо така постъпва“.

Когато имаш задачата да представиш нечия история, без значение твоята оценка каква е – положителна, негативна, трябва да си много широко скроен човек.

В този ред на мисли, когато имаш тази задача, трябва на сто процента да приемеш това, което твоят герой прави. Не само да го приемеш, но и да разбереш мотивацията му и да я приемеш за своя, когато си в роля“.

Цялото интервю можете да чуете в звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!