Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Индиец е арестуван на летище "София" след извънредно кацане на "Еър Франс"

| обновено на 06.03.21 в 16:04
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Индиец беше арестуван на летище София, след извънредно кацане на самолет на "Еър Франс", летящ от Париж за Делхи. Мъжът се опитал да нахлуе в пилотската кабина, но бил обезвреден.

Пътникът е бил обезвреден в самолета. Вследствие на това полетът на френската авиокомпания "Ер Франс" е кацнал извънредно на летище София. Там служители на "Гранична полиция" са задържали индийския гражданин. Изясняват се мотивите за поведението му.

Още от началото на полета индиецът се е държал агресивно. Той се е карал с другите пътници в самолета и е нападнал човек от екипажа. Това обясни градският прокурор на София Илияна Кирилова: 

"Същият се е държал арогантно, като е осъществил нападение над стюард, блъскал е по врата на командира на екипажа, което е принудило командирът на екипажа да поиска да кацне на летище София. До настоящия момент са разпитани свидетели. Лицето е привлечено в качеството на обвиняем, като му е осигурен преводач, служебен защитник и представители на Индийското посолство. Повдигнато му е обвинение. Задържан е за 72 часа".

Към момента следователи изясняват причините за поведението на индийския гражданин. Ивайло Ангелов от Националната следствена служба каза, че нито може да потвърди, нито да отхвърли категорично версията тероризъм: 

"Не се държи много адекватно в мястото за задържане. Разговорите, които сме провеждали с него, водят до извод, че разбира за какво става въпрос".


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна