Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тилев донесе победата на Арда над Черно море

Снимка: официален сайт на Арда

Арда победи Черно море с 1:0 и се приближи до топ 3 в Първа лига. Тимът от Кърджали се изравни по точки с третия Локомотив Пловдив и е на точка от втория ЦСКА, които по-късно днес излизат в дербито на кръга. Иван Тилев отбеляза единствения гол в края на първата част.

Черно море първи стигна до голово положение след половин час игра. Бърза контраатака на варненци завърши с пас на Родриго към Илиан Илиев, който напредна и стреля силно с левия крак, но топката срещна страничния стълб.

Арда поведе минута преди почивката, когато Иван Тилев бе оставен непокрит на границата на наказателното поле и с прецизен удар не остави шансове на вратаря на Черно море - 1:0 за Арда.

След почивката гостите от Варна опитаха натиск в търсене на изравнителен гол, но отлично подредената защита на Арда не допусна сериозни опасности пред вратата на Иван Караджов.

Пет минути след почивката играчите на Черно море поискаха дузпа за игра с ръка на Емил Мартинов, но реферът Георги Кабаков прецени, че няма основание да посочи бялата точка.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна