Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Връчват Гоя - най-престижните филмови награди в Испания

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Тази вечер се провежда церемонията по връчването на наградите Гоя, най-престижните филмови награди в Испания.

Тази година те ще бъдат присъдени за 35-ти път и за първи път от създаването си през 1987 година ще се провеждат без публика, а номинираните ще се свържат он лайн от домовете си.

Заради пандемията бе решено церемонията да се проведе без присъствието на 166-те номинирани, но всички желаещи могат да я гледат на няколко телевизионни канали и платформи.

Водещи са Антонио Бандерас и журналистката Мария Касадо, които през 5-те часа на гала-спектакъла ще включат по видеовръзка Робърт де Ниро, Ал Пачино, Дъстин Хофман, Хелън Мирън, Моника Белучи, Салма Хайек, Силвестър Сталоун и още много други имена от световното кино.

На живо в залата ще присъстват актрисите Пенелопе Крус и Пас Вега, както и режисьорите Педро Алмодовар и Алехандро Аменабар.Музикалните изпълнения ще са на Айтана, Ванеса Мартин, Нати Пелузо и Диана Наваро. Антонио Бандерас предварително оповести, че на тържеството ще бъде почетено творчеството на големия режисьор и сценарист Луис Гарсия Берланга по повод неговата 100- годишнина.

С най-много номинации-13 е филмът на Салвадор Калво- Adú , следван от Момичета на Пилар Паломеро и Akelarre на Пабло Агуеро с по 9. С 8 номинации е Сватбата на Роса на Икиар Болайн.

Сред световните имена, които ще се качат на сцената, за да обявят и раздадат наградите са Бенисио дел Торо, Ема Томпсън, Рикардо Дарин и Лаура Дерн.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени