Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Перник стартира Международен турнир по ускорен шах

Снимка: Rawpixel

Днес бе даден старт на първото издание на Международния турнир по ускорен шах, чийто домакин е Перник. Събитието се провежда със съдействието на Община Перник.

Турнирът продължава и утре, а участие в него ще вземат 120 шахматисти, сред които четирима гросмайстори и трима международни майстори. Те са представители на 6 федерации. Най-малкият участник е роден през 2015 година, а най-възрастният - през 1925 година.

 Сред записалите се за участие се открояват имената на Кирил Георгиев – неколкократен шампион на България, понастоящем играещ за Северна Македония, Радослав Димитров и настоящият шампион на България Мартин Петров. На турнира в Перник ще участва и една от легендите на българския шахмат – гросмайстор Евгени Ерменков, както и гросмайстор Владимир Димитров. Участие ще вземе и изгряващата звезда на българския шахмат Нургюл Салимова. 

При откриването на турнира кметът Станислав Владимиров заяви, че за Перник е чест да бъде домакин на събитие от подобна величина. Ще работим за неговото надграждане и утвърждаване, каза кметът.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени