Eмисия новини
от 10.00 часа

Гледайте на живо

Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Предстоят ремонти и подновяване на оборудването на двете гимназии в Павликени

Община Павликени
Снимка: www.pavlikeni.com

Ремонти и подновяване на оборудването на двете гимназии в Павликени са включени в тазгодишната инвестиционна програма на общината. Ще бъде направен и основен ремонт на общежитията на училището по аграрни технологии „Цанко Церковски“. 

СУ „Бачо Киро“ в Павликени ще получи нов софтуер и комплект за практическа и експериментална дейност в областта на роботиката и програмирането, както и интерактивни дисплеи, компютърни модули и лаптопи.  

Машина с цифрово програмно устройство ще придобие аграрната гимназия „Цанко Церковски“. Новото оборудване включва и инкубатор микроскоп, електронен млекоанализатор и лабораторна муфелна пещ, за да бъде подпомогната дуалната форма на обучение.  

В общинския бюджет е предвидено финансиране за нови площадки в детска градина „Слънце“, а в ОУ „Филип Тотю“ в с. Върбовка ще бъде подобрена отоплителната инсталация. Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Гледайте на живо