Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"И все пак светът е красив" в Националния музикален театър

Пеньо Пирозов, Владимир Грудков, Александър Панайотов
Снимка: Националния музикален театър „Стефан Македонски"

На 7 март от 17:00 часа можете да видите "И все пак светът е красив" в Националния музикален театър "Стефан Македонски". Събитието е по повод утрешния 8 март - Международен ден на жената. В концерта ще звучат хитове на Едит Пиаф, Лара Фабиан, Марая Кери и Уитни Хюстън, в изпълнение от солистките на оперетата. Подбрани са и популярни песни от мюзикълите „Фантомът на операта“ и „Обичам жена си“ и от филмите „Кабаре“ и „Петият елемент“ на Люк Бесон. 

Хрумването беше на нашия главен диригент Юли Дамянов, каза в предаването "Нощен хоризонт" Марияна Арсенова, директор на Националния музикален театър:

"Хващайки се за една от идеите на така наречената „поредица от концертни вариации“, които ние искаме да представим на нашата публика напред в месеците, преди да пристъпим към нашите големи, грандиозни заглавия, които публиката познава", обясни Арсенова.

На 20 март зрителите ще могат да чуят мъжкия състав на музикалния театър.

Поредицата ще продължи на 20-и и 28-и март с тенорови концерти. 

Спектаклите се реализират от много изпълнители - хор, балет, оркестър, солисти. Около 200 души обезпечават спектаклите.


Олга Михайлова - Динева

В края на януари беше показана постановката "Принцесата на цирка":

"На 13 март, събота,  от 19:00 часа и на 14 март - неделя, от 17:00 часа "Принцесата на цирка" от Имре Калман е почти продадена. Побързайте, ако има останали няколко билета. В началото на април ще има отново спектакли, защото симбиозата между цирковото изкуство, където публиката дори не разбра, че акробатичните номера се изпълняват от нашите солистки,  прекрасните танци, каскадните номера с почти акробатични елементи вътре в тях по хореографията на Татяна Янева в изпълнението на нашите прекрасни солисти, превърна тази наша пандемично изстрадана премиера, в един изключително атрактивен и зрелищен спектакъл". 

Цялото интервю можете да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени