Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спира се плановият прием в болниците в София и в още няколко области

Прекратяват плановите операции в болниците във Варна, Пазарджик, Велико Търново и Плевен

Снимка: БГНЕС

Като превантивна мярка срещу увеличението на Covid случаите от днес спират плановия прием и свижданията във всички лечебни заведения в София и в област Варна

Ще бъдат допускани само планови дейности, свързани с трансплантации, лечение на онкологични заболявания, асистирана репродукция и раждане, рехабилитация, продължително лечение и психиатрична помощ. 

Забранено е влизането на външни лица, с изключение на свижданията на пациенти в терминален стадий. 

От днес и в област Пазарджик се преустановява плановият прием в болниците заради високата заболеваемост от Covid-19. Това не се отнася за хората с онкологични заболявания, бременните и пациентите с продължително лечение и психиатрична помощ.

Забраняват се и свижданията в здравните заведения, с изключение на пациенти в терминален стадий. Заповедта е на директора на РЗИ д-р Фани Петрова заради оглед усложнената Covidобстановка  в региона. 

В област Велико Търново също от днес е спрян плановият прием на пациенти в болниците и плановата оперативна дейност заради увеличения брой на Covid болни.

За неограничен период се преустановяват и свижданията в болниците, се посочва в заповедта на директора на РЗИ Велико Търново д-р Евгения Недева.

Днес в областта не се очаква доставка на ваксини. „Зелените коридори“ в 15-те временни имунизационни пункта не работят.

Плевен също спира плановите операции в лечебните заведения в областта заради увеличения брой новозаразени с коронавирус.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени