Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Наполи победи Болоня с 3:1, Антов не игра

Снимка: БТА

Наполи се доближи на 3 точки от топ 4 в Серия А, побеждавайки с 3:1 Болоня в среща от 26-ия кръг. Два гола за отбора на Дженаро Гатузо вкара Лоренцо Инсиние, а едно попадение добави Виктор Осимен - най-скъпата покупка в ерата на президента на клуба Лоренцо де Лаурентис. Българският национал Валентин Антов не се появи в игра за гостите.

Инсиние откри резултата още в 8-ата минута като основната работа за преднината им свърши полякът Пьотър Зелински, който овладя топката на ъгъла на наказателното поле и подаде чудесно. Голмайсторът на домакините не се поколеба и с остър удар прати топката в десния ъгъл на вратата за 1:0. В 20-ата минута датският халф на болонци Андреас Сков Олсен пробва да изненада Оспина, но далечният му удар срещна страничната греда.

Доста по-интересно беше през второто полувреме, когато паднаха нови три гола и бяха пропуснати поне още толкова. В 66-ата минута Виктор Осимен вкара за 2:0 с третото си попадение през сезона. Любопитното е, че предишният му гол е пак срещу Болоня, но през есенния дял на първенството. Голът дойде след контраатака, в момент когато топката беше пред пеналта на неаполитанците. Оттам тя беше изчистена и попадна в Пьотър Зиелински, който я подаде напред. Осимен надбяга ветерана Данило и вкара второто попадение в мача. Само две минути по-късно можеше да стане 3:0 с втори гол на нигериеца, който обаче след паса на Инсиние от 10 метра невероятно прати топката до гредата в аут.

Гостите бяха тръгнали тотално напред и Виктор Осимен опропасти още една възможност за Наполи при контраатака. Натискът на Болоня все пак даде резултат в 73-ата минута, когато те пресираха изнасяне на топката, а Оспина не подаде много добре топката на Диего Деме. Паласио я отне и подаде на Андреас Сков Поулсен, който обаче нямаше как да стреля и я върна на Родриго Паласио. Аржентинецът не показа никаква пощада и с бомбен шут прати топката в мрежата.

Болоня обаче беше наказана минута и половина по-късно. Осимен опита дълго подаване, а бранителят на Болоня Де Силвестри сбърка. Лоренцо Инсине дебнеше и открадна топката, за да навлезе и с удар извън наказателното поле вкара втория си гол в мача и направи 3:1.

Наполи продължи да се възползва от пространствата и в 83-ата минута беше близо до четвърти гол, но вратарят Скорупски спаси удара на Политано, който напредна сам и стреля от десетина метра. В ответната атака от фаул Муса Бароу затрудни максимално Давид Оспина.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна