Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новият кмет на Баните обеща по-добро бъдеще за младите хора

Новият кмет на община Баните Павлин Белчев
Снимка: Родостина Чернокова

Новият кмет на община Баните е Павлин Белчев. Той е избран на втория тур на частичните местни избори за кмет в родопската община от 1772 гласоподаватели от имащите право на глас 3598. Опонентът му Ферад Емин събра 780 гласа. 

Избирателната активност потвърди рекорда от миналата седмица - 71.22%. Победата беше оповестена със заря от поддръжниците на новия кмет.

До извънредните местни избори се стигна, след като през ноември почина Милен Белчев. Новият кмет е синът му Павлин. Той е на 38 години, семеен, с двама синове. Завършил е три магистратури към СУ „Св. Климент Охридски“, по „Право“ към ЮЗУ „Неофит Рилски” и по „Икономика“ към ВСУ „Черноризец Храбър“. Специализирал е „Международно право и международни отношения“ в Австрия и в Гърция.

От началото на 2020 година заради пандемията се завръща със семейството си в родната община с изградена вече кариера в Министерство на земеделието, храните и горите. Дейността му е била свързана с европейска интеграция и международни отношения, със Световната търговска организация, с проекти за популяризиране на български храни в ЕС и трети страни.

"Гласувах за едно по-добро бъдеще на община Баните, за едно по-добро бъдеще на нас, младите, и за по-добър живот и на възрастните", каза в Павлин Белчев в предаването "Преди всички".

Снимка: Радостина Чернокова

Изборите в Баните се проведоха в извънредна епидемична обстановка при стриктно спазване на всички мерки.

"Да се развива в добра насока, да ни се обърне внимание, да се подобрят пътищата, да има работа за младите, доктор и аптека да имаме тук", това казаха хората за очакванията си към новия кмет.

През кампанията Павлин Белчев отправи силни послания за приемственост и надграждане на постигнатото от баща му:

"Най-трудното ще е да създадем нови работни места, за да се върнат младите хора тук. Първо нещо, с което ще се заема, са най-належащите проблеми в общината, а такива има. Ще искам да чуя и предложенията на хората. Ще се старая да бъда визионер и да виждам възможностите отвъд хоризонта", обеща още новият кмет.

Още по темата в звуковия файл. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна