Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Областната болница в Сливен откри още едно Covid отделение

Линейка пред МБАЛ "Д-р Иван Селимински" в Сливен.
Снимка: Стоян Радев

Областната болница МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ откри още едно Covid отделение, заради увеличаването нивата на заболеваемостта през последните – 332 на 100 хиляди души население.

То е четвъртото отделение, което осигурява прием на болни с усложнения от коронавирус. Близо 70 пациенти вече са приети за болнично лечение, каза директорът на здравното заведение д-р Васислав Петров.

Само днес до обяд са приети девет нови пациенти в болницата с Covid-19 , а очакванията са за нарастване на случаите, каза д-р Петров.

„В момента, без да броим отделението, което в петък разкрихме с 20-те легла, имаме още 10-12 легла, които не сме заели от старите отделения, но вървят на напълване. Лошото е, че започват да идват много хора наведнъж“.

Д-р Васислав Петров - директор на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ в Сливен.

Очаква се всеки момента да спре плановия прием в болницата.

Преди около 10 месеца, с навлизането на Covid пандемията областната болница даде и първата лекарска жертва в страната - д-р Илияна Иванова.

„Не очакваме, че лекарите ще започнат да губят живота си в нея, но след това се окопитиха, научихме повече за болестта, всички се мобилизираха. До сега казвам го с гордост – нашата болница е нямало човек, на който аз да съм казал, че трябва да  отиде да работи в Covid отделение и той да ми е отказал“, каза д-р Петров.

В борбата с пандемията Сливен изгуби общо трима лекари.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна