Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Александър Тарханов: Дните са тежки за Славия и за мен

Александър Тарханов
Снимка: БГНЕС

Наставникът на Славия Александър Тарханов призна след поражението с 0:2 от Царско село, че дните са тежки, както за него, така и за ръководения от него отбор:

"Всички мачове са важни. Ние загубихме поради много слаба организация в нашия тим. В този мач Царско село беше много стегнат, много организиран и това бе причината те да победят.

Дните са тежки и за Славия, и за мен. Проведохме четири срещи на добро ниво, но на петата показахме слабост. Не само загубата е причина да говоря така пред вас - виждам много слабости. Отстъпваме в единоборства, липсва организация в атака и защита. След като Ради Кирилов не може да вкара, никой друг не може да постигне това.

Ние имаме отборна игра, която обаче не можем да покажем така, както позволяват възможностите на играчите. Можем да се подобряваме, аз съм сигурен.

Още на загрявката аз видях, че на отбора му е тежко. Подкрепям думите на президента - нито е моментът да се страхуваме от изпадане, нито е времето за паника", заяви Тарханов.

На другия полюс бе треньорът на Царско село Любослав Пенев:

"Много беше важно да изиграем правилно мача от тактическа гледна точка. Добре сме подготвени физически. Заслужени три точки. Започнахме по-пасивно втората част, но нещата се регулираха в движение.

Лесно няма. Ако някой си е мислил, че сме играли срещу слаб съперник - не. Нивото в България е горе-долу равностойно.

Въпросът е кой излиза по-подготвен. Продължаваме да работим в тази посока и ще искаме да увеличаваме точките чрез мачовете. Искаме да бъдем агресивни и да играем добър футбол. Към момента се получава, и играем добре, и печелим точки.

Славия е във възход, но очаквах и по-прибраната им игра. Второто полувреме се поотвориха малко, бяха по-активни, но не успяха да ни затруднят. След няколко изпуснати ситуации вкарахме втори гол, който ни успокои. За нас няма лесно. Като гледам за тия отгоре, също няма лесно", завърши Пенев.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна