Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Сливен няма пари за инфраструктура във вилната зона

Снимка: БГНЕС

Община Сливен няма финансов ресурс, за да изгради инфраструктура във вилната зона, заяви заместник-кметът по строителството Любомир Захариев, по повод стартиралата подписка в сред жителите на зоната, с искане за подобряване условията в района. 

Той коментира, че вилната зона е голяма колкото град Сливен и за изграждането на пътища, канализация и осветление ще бъдат необходими милиони, които общината не може да събере от данък сгради.   

Според заместник-кмета Захариев е необходимо първо да се направи регулация на имотите, а след това да започнат всички останали дейности.  

Това трябва да се проектира всичко изцяло, да се свържат нещата едно с друго и да се тръгне с отчуждителни мероприятия. Да се прокарат първо най-големите улици, и после по-малките, и по-малките. Аз лично във времето не мога да се ангажирам да кажа кога ще стане това нещо.  

Живеещите в източната част на вилната  по-рано коментираха пред БНР, че заради лошата инфраструктура до тях трудно достигат линейки, пожарна и полиция, а пътищата ремонтират със собствени средства. До момента са събрани около 500 подписа и ще настояват за среща с кмета на общината.




Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!