Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гърция очаква спад на заразените с Covid-19 в края на март

Учител раздава маски на ученици в гимназия в Атина, 1 февруари 2021 г.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

В Гърция очакват увеличение на заразените с Covid-19 в следващите десет дни. Използват и частни клиники за хоспитализиране в Атина. Обявеният до 16 март локдаун вероятно ще бъде удължен.

В държавните болници в Атина в Covid отделенията няма места за приемане на болните. Правителството мобилизира две частни клиники, където от днес приемат болни с Covid-19 в тежко състояние, съобщават от здравното министерство.

От опозицията настояват всички частни клиники да се мобилизират още днес. Лекарите информират, че 90% от новозаразените са с новата британска мутация, която е агресивна и към децата. Хоспитализират цели семейства.

Област Атика продължава да води черния списък по броя на заразените. В Солун, второто голямо огнище на разпространение на вируса, засега здравната система издържа, съобщи кметът на града.

Според прогнозите тази седмица е критична за разпространението на вируса. Специалистите очакват в края на месец март силен спад на броя на заразените.

Правителството съобщава, че има план за връщане на учениците в училище в последната седмица на март и отваряне на магазините. За ресторантите засега прогнозите са да отворят след Великден.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!