Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Евтим Стефанов: Хората са жадни за приключение

Снимка: Личен архив

С идеята да предложи не просто посещение, а незабравими изживявания в Белоградчик, се е захванал Евтим Стефанов от Агенцията за регионално развитие и Бизнес център - Видин.

Евтим Стефанов е от Видин и през 2020 г. създаде Център за приключенски туризъм в Белоградчик. В Приключенския център посетителите могат да си наемат гид за пешеходно обикаляне по различни тайнствени сакрални места около близките местности, като разберат любопитни факти за магичните скали, взирайки се в причудливите им форми или полягайки в някоя обредна ямка на хиляди години, зареждайки се от енергията на Земята.

„Хората са жадни за приключение, особено във времето на пандемия, тъй като няма как човек да стои затворен дълго време и да не поиска да не направи нещо, да се свърже с природата, да се разходи с колело или да изпита нещо друго като разходка с балон“, каза в предаването „Графити по въздуха“ Евтим Стефанов.

Според него има два вида хора - едните, които ги е страх, другите, които не ги е страх.

„Разходката с балон е въздушно приключение, което е от най-малко страшните в сравнение с всички останали възможности като скокове с парашут, с парапланер, защото балонът се движи изключително плавно без никакви сътресения, без турболенции, без резки промени в посоката, било то нагоре, наляво или на надясно“, подчерта Стефанов.

Евтим Стефанов

Все пак мястото е Приключенски център и се предполага, че ще има нещо, което ще вдига и адреналина. Такава, например, е възможността за импровизирано състезание с драконови лодки в Рабишкото езеро за компании или група туристи или разходка с моторна лодка в сините води на Дунав.

Изживяването е страхотно и обезопасено. За по-романтичните се предлага отвеждане до спокоен речен плаж, където да си отдъхнат, съзерцавайки красотата наоколо.

Цялото интервю можете да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени