Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бъкингам още мълчи за интервюто на принц Хари и Меган Маркъл

Изглед към Бъкингамския дворец в Лондон.
Снимка: БТА

Все още няма реакция от Бъкингамския дворец по повод на интервюто на херцога и херцогинята на Съсекс, в което бяха отправени обвинения в расизъм към кралското семейство и липсата на пълна подкрепа.

Британските медии съобщават днес, че Бъкингамският дворец продължава да пази „достойно и целомъдрено мълчание“. Съобщено бе обаче, че е била проведена спешна среща на висши служители на монархията.

Кореспондентката на Би Би Си по въпроси на кралското семейство Даниела Релф заяви, тази сутрин, че от Бъкингамският дворец не желаят да бъдат притискани с даване на незабавен отговор, макар че става все по-ясно, че предвид на сериозните обвинения няма да бъде никак добре ако не последва отговор.

Снощи премиерът Борис Джонсън каза, че дълбоко уважава кралското семейство и не е негова работа да коментира личните му дела.

Лидерът на опозиционната Лейбъристка партия Киър Стармър заяви, че обвиненията в расизъм и липса на психическа подкрепа трябва да бъдат приети напълно сериозно и че трябва да бъде проведено разследване.

В един от клиповете, които не бяха част от интервюто, принц Хари казва, че една от основните причини той и съпругата му Меган Маркъл да напуснат Обединеното кралство е била омразата и расизма, насаждани от предубедените таблоиди.

По този повод Дружеството на издателите отговори, че не може да приеме твърденията, че британските медии са тесногръди и слепи фанатици и ще продължава да се държи сметка на богатите и влиятелните хора.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!