Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Известен британски журналист напуска работа след коментари за Меган Маркъл

Пиърс Морган

Водещият на сутрешното предаване „Добро утро, Британия!“ по телевизионния канал Ай Ти Ви Пиърс Морган напусна след скандал по повод на неговите коментари за Меган Маркъл след интервюто с Опра Уинфри.

Ръководството на Ай Ти Ви съобщи за решението след като медийният регулатор „Офком“ започна да разследва коментарите му след получени 41 000 оплаквания от граждани. В декларация на медията се казва, че след дискусия с Морган той е решил, че е време да напусне, телевизията е приела решението и няма какво повече да добави. 

Какво споделиха Хари и Меган пред Опра Уинфри

В понеделник Морган заяви, че не вярва на нито една дума на херцогинята на Съсекс за нейното психическо състояние. Морган реши да напусне след пореден сблъсък в ефир във вторник, този път с метеоролога на Ай Ти Ви Алекс Бересфорд, който критикува колегата си в непрестанни опити да очерня Меган. 

Изпълнителният директор на Ай Ти Ви Каролин Маккол между другото каза, че напълно вярва на казаното от Меган. Благотворителната организация Mind, която е партньор на телевизията в кампанията за предавания за психични заболявания, също остро критикува Морган. 

Пиърс Морган е голямо име в журналистиката на Острова, макар и спорна фигура с някои крайни възгледи. Напускането му бе прието с облекчение от някои и със съчувствие от други.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна