Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Добромир Райнов - DOBLIFE: Живеем в късче от рая

Здравейте, казвам се Добромир Райнов и съм от София. Повечето хора в онлайн пространството ме знаят като DOBLIFE.

Фотографията е била винаги около мен, но по-сериозно и често започнах да снимам в последната година и половина, като на този етап съм някъде по средата, между хоби и професия, като се надявам скоро да се превърне изцяло в професия.




Обичам да снимам природа, но не мога да се определя като класически пейзажен фотограф. Тази зима реших да опитам и малко градска фотография главно отвисоко с дрона. София отвисоко през зимата изглежда приказна. Друго нещо, което обичам да снимам, са животни, за съжаление не ми се случва толкова често, но определено ми доставя удоволствие.



Имахме една доста интересна екстремна случка с мой приятел, докато снимахме на Бузлуджа през зимата. Имаше ветрове и пориви над 50-60 км/ч, а температурата беше около минус 20 градуса. Интересното е, че за 10 минути ходене от паметника обратно до колата аз получих лека първа степен измръзване на част от носа, а момчето, което беше с мен, на част от пръста. Така че природата и най-вече планината не трябва абсолютно никога да се подценяват, защото белята може да стане много бързо.




Както при повечето хора, които снимат, и аз много рядко си харесвам дадена снимка. Може би за тези година и половина снимане имам около 5-6 кадъра, които си харесвам, но за този зимен сезон имам един любим кадър от залез на Черни връх, където бяхме отписали, че ще се случи нещо интересно за снимане, но точно след като слънцето падна зад хоризонта и по върха започна да лазят мъгли и облачета и просто стана една ледена приказка.




Искам да да добавя за финал един малък апел към всички - моля, не си хвърляйте отпадъците сред природата.

Наистина живеем върху късче от рая, така че го пазете и му се радвайте с пълна сила. И както е казал Алеко: "Опознай родината, за да я обикнеш''!

https://www.instagram.com/doblife/

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени