Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нефтохимик и Монтана поведоха в плейофите по волейбол

Нефтохимик победи с 3:1 Добруджа
Снимка: НВЛ

Отборът на Нефтохимик победи трудно с 3:1 (21:25, 25:19, 26:24, 32:30) като домакин Добруджа в първи четвъртфинален плейоф от мъжкото първенство по волейбол. Шампионите от миналия сезон поведоха с 1:0 успеха в серията до две победи.

Гостите поведоха в резултата след 25:21, започвайки двубоя значително по-силно. Нефтохимик 2010 се върна в срещата след 25:19 във втората част. Бургазлии доказаха по-високата си класа в третия гейм, завършил 26:24.

Драмата дойде в последната част, когато Добруджа на четири пъти пропусна възможността да доведе мача до тайбрек. В най-важните моменти Нефтохимик 2010 игра по-съсредоточено и затвори двубоя след 32:30.

Най-резултатен за домакините беше Денис Карягин с 21 точки, а неговият съотборник Жани Желязков добави още 13 точки.  За гостите от Добрич с 19 точки завърши Жулиен Георгиев.

"Добруджа игра по-освободено и се представиха фантастично. Беше логично да има такъв развой. Ние сме способни да играем добре, след като сами сме си създали адреналин. Не играхме добър волейбол, започнахме заспало. Ще опитаме да затворим серията в две срещи. Във всички елементи играхме разпиляно. Не сме направили нещо извънземно. Само във важните ситуации в края се представихме силно. Трябва да играем на върха на емоцията, за да се представим по-добре", коментира старши треньорът на бургазлии Николай Желязков.

Втората среща между двата отбора е на 26 март, играе се до две победи.

В друга среща Монтана постигна лесна победи като гост на Марек Юнион Ивкони с 3:0 (25:13, 25:19, 25:13). Гостите имаха пълно превъзходство във всички елементи от играта. Максим Сапожков и Тодор Костов се отличиха с по 13 точки за победителите. За домакините Илиян Преспов приключи с 8 точки. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени