Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Среднощен отмъстител подпали автопарк с таксита в Ягодово

| обновено на 25.03.21 в 15:49


Среднощен отмъстител подпали 8 коли в Ягодово. Престъплението е извършено малко след полунощ. 

Очевидци са повикали пожарната, до чието пристигане и намеса обаче напълно са изгорели 6 автомобила от различни марки, а други два - бус и лека кола, са също силно обгорели. 


Всички те принадлежат на известния транспортен бос, 43-годишния Мариян Киров, който от години развива таксиметрова дейност под бранда на "Перфект такси".  

Само за няколко часа криминалистите са разкрили и задържали подпалвача - 27 годишен  от село Крислово, който признал извършеното, настоявайки, че то е отмъщение заради загубена от младежа крупна сума пари в такси от тази фирма. 

Преди време младежът изгубил потрфейл с около 900 лева в него, но когато започнал да го издирва, получил отказ за съдействие и грубо отношение от фирмата. 

Той залял обилно първата от колите със силно запалима смес от нафта и бензин и я запалил. Огънят светкавично лумнал и се пренесъл върху останалите, паркирани едно до друго таксита.

Неформалният собственик на изгорелите автомобили е един от известните таксиметрови оператори в Пловдив  Мариян Киров, който обаче твърди, че е прехвърлил  деловата дейност на името на съпругата си. 

По негови признания Covid кризата е засегнала тежко бизнеса му и от 40-50 коли в употреба останали едва десетина. Неизползваните машини били паркирани пред сервиз на улица «Васил Левски» в Ягодово и са ясно видими край пътя още при входа на селото. Според бизнесмена щетите по изгорелите таксита възлизат на близо 70 хиляди лева.

В интервю за Радио Пловдив  Мариян Киров  заяви, че не познава задържания като подпалвач, но има сигурни подозрения за поръчителите му. Според него става дума за двама конкуренти, които работят в сивия сектор и срещу които Киров е писал сигнали до компетентните институции.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна