Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Създаден е експертен съвет в помощ на бременни и родилки с Covid-19

Снимка: БГНЕС

Министърът на здравеопазването издаде заповед за създаване на експертен консултативен съвет от водещи специалисти в областта на акушерството, гинекологията и неонатологията. Целта на съвета е да оказва медицинска помощ на бременни и родилки, в това число на заразени с Covid-19.

Съветът трябва още да събира, анализира, обсъжда и изразява становища по актуални въпроси във връзка с оказването на медицинска помощ и обслужването на бременни и родилки, в това число заразени с Covid-19.

При необходимост ще бъдат обсъждани различни въпроси с цел разширяване на експертизата и подпомагане дейността на експертните съвети по отделните медицински специалности.

Експертният съвет ще подпомага лечебните заведения в страната за необходимата медицинска помощ на бременни и родилки, обърнали се към тях, съобщи здравният министър проф. Костадин Ангелов.

„Понякога се иска да се вземат решения много бързо, за да могат всички лекари в страната да имат увереността, че във всеки един момент, когато имаме такъв проблем, ще могат да намерят рамо на професионалист на най-високо ниво в държавата и да разчитат на такава помощ“.

За председател на Съвета е определен проф. д-р Асен Николов от „Майчин дом“, а членове са водещи акушер-гинеколози от цялата страна.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!