Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петр Келнер е загинал в хеликоптерна катастрофа

Петр Кубка: Сега да се каже какво ще се случи с медийния бизнес на мултимилиардера би било спекулация

| обновено на 29.03.21 в 12:07
Снимка: PPF group

Чешкият милиардер Петр Келнер е загинал в хеликоптерна катастрофа в Аляска, съобщи днес Ройтерс. Информацията е потвърдена от компанията му PPF. 

Келнер (56 г.), чието състояние според „Форбс“ възлиза на 17,5 млрд. долара, е бил на ски. Заедно с най-богатия чех са загинали още четирима души, включително пилотът на хеликоптера Еърбъс AS350 B3.

Според властите в Аляска има един оцелял в сериозно, но стабилно състояние. 

Сигналът за хеликоптера, който не се е върнал от полет, е получен в събота вечерта. Причините за трагичния инцидент не са известни.

През октомври миналата година неговият инвестиционен фонд купи дружеството Central European Media Enterprises (CME), което е собственик на бТВ в България.

„Днес сутринта съобщиха за това трагично събитие, че се е случило в събота към 6.30 часа сутрина, на 80 км на изток от град Анкоридж, като говорителят на компанията посочи, че погребението ще е в тесен семеен кръг“. Това каза пред БНР чешкият журналист Петр Кубка. 

„Петр Келнер остави четири деца. Дъщеря му Анна е много популярна, занимава се с паркур. Той пазеше личния си живот. Новините разполагат с много малко негови снимки. Той не се афишираше в политическия живот на страната и не влизаше в политиката. Неговият холдинг е много силна организация и неговата смърт ще окаже влияние, но фирмата разполага с много силни и опитни мениджъри и няма да спре развитието си“, каза още Кубка в предаването „Хоризонт до обед“.

По думите му ще е спекулация отсега да се каже какво ще се случи с медийния бизнес на мултимилиардера. 

Сред загиналите в катастрофата с хеликоптера има опитни планинари и ски инструктори, тъй като Келнер е отивал да практикува т.нар. хели-ски – спускания извън разработените писти, които предлагат невероятно красива панорамна гледка.

Инцидентът тепърва ще се разследва. Засега се знае, че в района на глетчера Ник в операцията по търсенето на останките са участвали спасители и доброволци.

В курорта, организирал пътуването също са шокирани от ситуацията, тъй като никога досега не е имало толкова голяма трагедия.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени