Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България излиза за първи точки в Северна Ирландия - програма

Националите играят от 21:45 часа в Белфаст днес.
Снимка: БТА

Тази вечер ще се изиграят последните 15 мача от мартенската кампания на световните квалификации в зона "Европа" за Мондиал 2022..

В група „С“ България гостува на Северна Ирландия и ще търси първи точки, след като загуби на собствен терен от Швейцария (1:3) и Италия (0:2). Срещата е от 21:45 часа, а главен съдия на „Уиндзор Парк“ в Белфаст ще бъде израелецът Игал Фрид.

В другия мач от групата Италия ще се опита да увеличи пълния си актив от 6 точки с успех при гостуването на Литва във Вилнюс. Отборът на Швейцария почива.

В група "D" световният шампион Франция ще гостува на Босна и Херцеговина. До момента "петлите" взеха 4 точки от мачовете с Украйна (1:1) и Казахстан (2:0), а босненците, водени от Ивайло Петев, започнаха с равенство 2:2 при визитата си на Финландия.

В група "I" големият сблъсък е между Англия и Полша. "Дружина полска" ще бъде без Роберт Левандовски, но въпреки това има сили да се противопостави на англичаните, които стартираха с две победи и голова разлика 7:0. Унгария ще гостува на Андора, а Сан Марино ще посрещне Албания.

В група "J" фаворитът Германия посреща Северна Македония в преследване на трета поредна победа. Същата ще е целта и на Армения в домакинството на Румъния, а Исландия има възможност да се измъкне от дъното в класирането с три точки срещу другия отбор с нулев актив до момента - Лихтенщайн.

Двубоите за Катар 2022 днес:

Група "В":
Гърция – Грузия
Испания - Косово

Група "С":
Северна Ирландия – БЪЛГАРИЯ
Литва - Италия

Група "D":

Босна и Херцеговина – Франция
Украйна - Казахстан

Група "F":
Австрия – Дания
Молдова – Израел
Шотландия – Фарьорски острови

Група "I":
Андора – Унгария
Англия – Полша
Сан Марино - Албания

Група "J":
Армения – Румъния
Германия – Северна Ирландия
Лихтенщайн – Исландия.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна