Eмисия новини
от 15.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Хуманоиден робот ще програмират в Морската гимназия

Варненската морска гимназия „Св. Николай Чудотворец” е спечелила проект по националната програма за изграждане на стем среда в училищата.  Той ще се реализира до края на годината.

Ивилина Кьосева-преподавател по информационни и комуникационни технологии в  учебното заведение каза, че на база съществуващите два компютърни кабинета, ще се създаде нов иновативен стем център със зони за преподаване и презентиране, както и с виртуална и добавена реалност. 

Оборудването ще бъде с интерактивни маси, голям мулти тъч дисплей, там учениците ще работят както групово, така и индивидуално. Любопитна подробност е, че в рамите на проекта ще бъде купен и хуманоиден робот, който ще бъде програмиран от учителката и учениците . Даниела Стойнова разговаря с Ивилина Кьосева за иновативното обучение :Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.