Eмисия новини
от 15.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Съд отхвърли жалбата на кмета на Стражица срещу 61 117 лева глоби

Кметът на община Стражица Румен Павлов
Снимка: Здравка Маслянкова

Административният съд във Велико Търново отхвърли жалбата на кмета на община Стражица Румен Павлов за 61 117 лева глоби за конфликт на интереси.

През февруари миналата година Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ) наложи на кмета на Стражица Румен Павлов 12 глоби по 5000 лв. и разпореди в полза на общината да бъдат отнети 1117,45 лв., представляващи полученото кметско възнаграждение, породило конфликта на интереси.

Румен Павлов е облагодетелствал брат си Николай Павлов, който като едноличен търговец е получил 69 разрешения от стражишкия кмет през 2018 г. и първите два месеца на 2019 година за почистване и добиване на дървесина от частни земеделски имоти, както и за сключен договор за наем на 4 декара общинска земя.  

Великотърновските магистрати отхвърлиха жалбата на кмета на Стражица срещу наложената глоба. Решението може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.