Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Синът на кмета на Панагюрище с обвинение заради катастрофата на 30 март

| обновено на 31.03.21 в 19:04
Снимка: Радио Видин

Районната прокуратура в Пазарджик повдигна обвинение срещу Иван Белишки, който в нощта на 30 март в Панагюрище с автомобил последователно удря три паркирани коли, витрина на търговски обект и офис, след което се укри.

Обвинението е за причиняване на значителни имуществени щети по непредпазливост.

Спрямо Иван Белишки, който е син на кмета на Панагюрище, прокуратурата поиска мярка за неотклонение“ парична гаранция“ в размер на 10 хиляди лева. 

По-рано днес 21-годишният Иван  беше задържан, след като доброволно се яви в полицията.

Той беше издирван заради инцидент, при който блъсна три паркирани автомобила и се вряза във витрината на голям търговски обект. Веднага след това автомобилът, в който е имало още четирима негови връстници, е напуснал местопроизшествието, като по-късно колата бе открита изоставена на пътя към местността Панагюрски колони. Прокуратурата ще настоява да бъде удължена мярката му за задържане. 

От прокуратурата в Пазарджик съобщиха, че са установени хората, които са били в автомобила. 

Районната прокуратура в града разпореди и проверка за действията на полицейските служители при издирването на 21-годишния Белишки. Тя е дала указания да бъдат  разпитани полицейските служители , посетили местопроизшествието , както и тези, които са се включили в издирването, за който се установи, че именно той е управлявал автомобила.

Проверката ще бъде извършена от отдел „Вътрешна сигурност" към МВР. Досъдебното производство за пътно-транспортното произшествие се поема от Апелативната прокуратура в Пловдив.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна