Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отмениха "24-те часа на Льо Ман"

От Международната мотоциклетна федерация (FIM) обявиха, че тазгодишното издание на мотоциклетните „24 часа на Льо Ман“ няма да се състои, поради натовареността на болниците във Франция.

Състезанието, в което участие трябваше да вземе и българинът Мартин Чой, бе предвидено за 17 и 18 април, но невъзможността на организаторите да гарантират сигурността на участниците доведе до решението за неговата отмяна. То трябваше да е първи кръг за сезона в Световния шампионат по издръжливост на ФИМ, като от федерация заявиха, че все още не е ясно дали няма да бъде намерено място в календара за надпреварата на по-късен етап.


От Автомобилния клуб на запада (ACO), който е главен организатори както на автомобилната, така и на мотоциклетната версия на френската класика вече отложиха състезанието при автомобилите с два месеца, като то трябва да се проведе на 21 и 22 август.

Съдбата на Гран При на Франция в клас MotoGP, което трябва да се проведе на „Льо Ман“ все още не е уточнена. Френският кръг в кралския клас е предвиден за 16 май, като това дава надежди на организаторите за неговото провеждане, дори и това да се случи пред празни трибуни. От днес Франция влиза в четириседмичен локдаун заради пандемията от коронавирус, като той е другата по-голяма причина за отмяната на мотоциклетните „24 часа на Льо Ман“.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна