Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шампионът Лейкърс загуби градския сблъсък

Снимка: БГНЕС

За втори пореден път през настоящия сезон отборът на Лос Анджелис Клипърс спечели дербито на Ел Ей срещу кръвния си враг Лос Анджелис Лейкърс. Тимът на старши треньора Тайрон Лу се справи безпроблемно с разтърсените от проблеми "езерняци" с крайното 104:86 (27:20, 26:18, 24:17, 27:31) в среща от редовния сезон на НБА, проведена пред празните трибуни на "Стейпълс Сентър".

Лейкърс все още не могат да разчитат на трайно контузените си звезди Антъни Дейвис и ЛеБрон Джеймс, заради което и дербито загуби сияещия си блясък. Освен това и новият център на шампионите Андре Дръмънд също не бе на линия, тъй като получи контузия в дебюта си преди няколко дни.

Клипърс пък демонстрираха добър баскетбол и водени от лидерите си Кауай Ленърд и Пол Джордж записаха лесен успех, чрез който увеличиха аванса си за сезона на 33 победи и 18 загуби. Дебют за тима направи бившият гард на Лейкърс Ражон Рондо, който записа 2 точки и 3 асистенции в първия си мач от другата страна на "Стейпълс Сентър".

"Езерняците" продължават да се свличат в подреждането на Западната конференция. Шампионите от миналия сезон са на пета позиция с баланс от 31 успеха и 19 поражения, а до завръщането на Дейвис и Джеймс има още поне две-три седмици разстояние.

Маркъс Морис бе най-резултатен за Клипърс с 22 точки и 7 борби, Кауай Ленърд остана близо до "трипъл-дабъл" с 19 точки, 10 борби и 8 асистенции, Пол Джордж вкара 16 и грабна 7 борби, а Люк Кенард наниза 15 точки от пейката.

Монтрез Херъл отново бе най-активният играч на Лейкърс от скамейката, след като записа 19 точки и 6 борби. Тейлън Хортън-Тъкър завърши с 16 точки и 5 овладени топки, а Марк Гасол вкара 11 точки, след като се завърна в стартовата петица. Денис Шрьодер и Кайл Кузма обаче отбелязаха съответно едва 8 и 6 точки.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна