Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Валентин Вацев: Днес е първият ден на новия политически цикъл

Според анализатора ГЕРБ, БСП и ДПС са в исторически залез

Снимка: Ани Петрова

Днес е първият ден на новия политически цикъл след цикъл, продължил 30 години. Досегашната политическа система катастрофира... Слави Трифонов ще бъде титуляр и фаворит на сегашната политическа пролет“. Това каза пред БНР анализаторът Валентин Вацев. 

По думите му трите системни партии са в исторически залез

„Партията на българското чиновничество няма възможност да управлява под името ГЕРБ, а БСП се е превърнала в бойно поле между Свидетелите на Станишев и Корнелистите от седмия ден. Партията на баланса и опосредяването ДПС не можа да удържи позициите си“. 

В предаването „12+3“ Вацев допълни: 

„Слави Трифонов ще управлява както Джо Байдън в САЩ. Байдън не управлява, а управляват неговите над 200 съветници. Не трябва да гледаме личния характер на Трифонов, интересното е кои политически елитарни управленски кръгове ще вземат позиции в сенчестото място зад гърба му. Те могат да дойдат от ГЕРБ, БСП, СДС... Предстои ГЕРБ да се преориентира към Слави Трифонов и ако той не внимава, може да получи огромна зестра от влюбеното във властта държавно чиновничество. В дебрите на ГЕРБ ще започне разлепване от тялото на партията и ще започнат да се движат свободните йони на българския държавен чиновник“. 

Според анализатора за САЩ е важно дали България ще има правителство, което да е готово да е готова да участва в антируската кампания

„Има кой да каже кое е правилното правителство за България. България е част от натовския антируски фронт“. 

Вацев прогнозира нови избори до началото на следващата година

Интервюто с Валентин Вацев можете да чуете в звуковия файл. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!